02 June 2012

teman Datin di Salun


Assalamualaikum.

Hari nie I teman datin pergi buat rambut. Jenuh I menunggu rambut datin siap. Sampai tertidur – tidur pun ada. Muahahahahahaha ! actually, aku dah lama tak keluar bersama Syra. So, hari nie kami pun duk menghabiskan masa bersama. And sekarang nie aku mengupdated blog di rumah Syra. Hehehe. Ini bukan kes lari dari rumah tau. Memang nak balik rumah lepas teman Syra ke salun tapi malangnya hujan tetibe turun dengan lebat sekali dengan guruh petir berdentum. So, terpaksalah aku bermalam di rumah Syra.

Datin Syra kuat pi Salun

Memang lama tahap gaban nak tunggu rambut datin siap. Dari pukul 4 petang sampai pukul 7 baru siap. Mule – mule letak vitamin bagai, kena tunggu lama pulak, baru cuci kemudian keringkan pastu baru buat first rebond. Ceh. Aku nie kan orang kampung, ingatkan dah siaplah rambut datin. Last –last kena buat sekali lagi ! baru siap sepenuhnyer. Cetttttt. Jadinya, terpaksalah tunggu lagi 2jam setengah cemtue.

sakai plus kampung. muka selebet

Kaki aku mula mengeletik duk tak diam. Tanda dah tak sabar. Okey, baca magazine, dah pulun habis baca magazine. Terasa macam nak menguyah pulak, keluar kejap pi beli Nescafe and Jajan. Ngogapngogap. Makan duk borak – borak, eh ! lapar balik. Keluar dari salun semula cari makanan. Beli roti, ehem. Tak sampai duapuluhtigabelassaat tinggal plastik jerp.





Bila nak habis semua nie ?

(setelah 1jam setengah KOT)

Akhirnyer, rambut datin I siap jugak. Dah boleh dah datin menghadiri ke majlis – majlis berprestij. Hewhewhew.

actually nie separuh siap.
PEACE !
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...